Domov - Vrste Masaž

Vrste Masaž

 
Indonezijska masaža.
 
Indonezijska masaža je starodavni sistem globinskega zdravljenja na oljni osnovi, ki sega pred več kot 4000 let. Podobna je Ajurvedski masaži, saj prevladuje tehnika potiskanja, ki globinsko lajša bolečine in zdravi poškodbe, prevsem v mišicah. Terapija vključuje potisk vdolž vsake mišice in posledično stimulira mehka tkiva. Olje, ki se uporablja pri indonezijski masaži, deluje na telo terapevtsko, regenerativno, poleg tega pa ima še blagodejen učinek na krvni obtok in limfni sistem. Masaža sprošča, obnavlja in osvežuje.
  
Tradicionalna Indonezijska masaža (ITM) izvajam na oblečeno telo, brez olja.
Tajska masaža.
 
Tajske masaže je obdelava glavnih nevidnih energijskih linij ali meridianov, po katerih se pretaka življenjska energija. S pritiskanjem, raztezanjem in zvijanjem oživimo delovanje celega telesa, predvsem pa sprostimo utrujene mišice in spodbudimo speče. Ker tradicionalna tajska masaža deluje veliko globlje kot klasična masaža, se imenuje tudi masaža za dolgo življenje oziroma masaža vitalnosti. S pritiski na akupresurne točke, razporejene po celem telesu, odpiramo energijske kanale in izboljšujemo pretok energije po telesu. Z masažo ohranjamo vitalnost do pozne starosti.
 
Tradicionalna Tajska masaža (TTM) izvajam na oblečeno telo, brez olja.
Tui-Na masaža.
 
Tui-Na masaža je starodavna oblika terapevtske masaže, ki je nastala pred več kot štirimi tisočletji na Kitajskem. Deluje preventivno, lajša in preprečuje številne zdravstvene težave. Z manualnimi metodami oziroma ročnimi tehnikami, odpravlja zastoje v tokovih meridianov. Preko masaže mehkih tkiv terapevt TKM vzpostavi bolj harmoničen pretok čija (energije) preko meridianov in s tem omogoči telesu zdravljenje. Masaže tuina uporabljajo za preventivo in za ohranjanje zdravja, druge pa za zdravljenje določenih bolezni. Na splošno vse masaže spodbujajo krvni obtok, zmanjšujejo zastajanje tekočin, obnavljajo in zdravijo poškodovana mehka tkiva in popravljajo deformacije ter nenormalne položaje kosti in mišic. Vplivajo tudi na fiziološke funkcije telesa, patološko stanje telesnih tekočin, na obtok vitalne energije in krvi in s tem na uravnoteženost jina in janga ter na psihično ravnovesje.
 
Tui-Na masaža izvajam na oblečeno telo, brez olja ali z olja.
Shiatsu masaža.
 
Shiatsu masaža spada k tradicionalni japonski ''kampo'' medicini. Služi sprostitvi in boljšemu počutju, s pritiski s
prsti na akupresurne točke izvajalci z natezanjem udov, gnetenjem, sproščanjem zategnjenih mišic in podpiranjem šibkih področij uravnovešajo telesno energijo. Priporočljiva je pri stresnih čustvenih stanjih, pri sproščanju napetosti in za umirjanje živčnega sistema. Korenine japonske medicine kampo a izhajajo iz tradicionalne kitajske medicine, samostojno pa se je razvil v 5. ali 6. stoletju našega štetja. Od takrat so Japonci ustvarjali lasten svoj sistem zdravilnih rastlin in diagnoz. ''Kampo'' medicina je postala tradicionalna japonska medicina ter tudi del japonske kulture. 
 
 
Shiatsu masaža izvajam na oblečeno telo, brez olja.
Vakumska masaža.
 
Vakumska masaža je zelo stara terapevtska masažna tehnika, pri kateri uporabljamo ventuze, ki so različne oblike in velikosti. Tehnika je seveda razširjena po svet svetu, vendar se je najbolj razvila prav na Kitajskem in je nepogrešljiv del Tradicionalne Kitajske Medicine in Tuina masaže. Ventuze so stekleni, plastični ali silikonski kozarci, ki jih polagamo na telo stranke. So okrogle oblike, različnih velikosti, v osnovi pa so se razvile iz živalskih rogov, od tukaj tudi ime ''metoda rogo''.
Ventuze delujejo tako, da ustvarijo podtlak, ki kožno  gubo raztezadrenira in masira. Pri vakumska masaži želimo  je podtlak v ventuzah višji, zato masiramo in raztezamo globlje ležeča tkiva, mišice in tudi živce. Po kitajski doktrini so ventuze uporabljali za detoksifikacijo oz. razstrupljanje in odstranitev odvečne vlage, vetra in sluzi iz telesa. Skratka uporaba ventuz ne izboljša le limfnega obtoka, krvnega obtoka, vendar tudi pretok čija po telesu, poleg tega pa zmanjšuje krvni pritisk. Ventuze so zelo primerne tudi za mišično in skeletne težave.
Protibolečinska masaža.
Protibolečinska masaža se izvaja tam kjer so prisotne bolečine, napetost ali druge funkcijske motnje. Z globokimi ritmičnimi masažnimi prijemi se sprostijo in prekrvavijo mišice in mesta kjer je čutiti otesnitev in otrdelost. Masaža odpravlja ''vozle'' v mišicah, jih prekrvavi in razbremeni, ki sprosti obolele in otrdele predele in s tem olajša bolečine in zelo primerna za najpogostejše bolečine v križu, bolečine v vratu in tudi drugih delih telesa oz. kolena, ramena, roke itd.
Ayurvedska masaža.
Ayurvedska masaža je starodavni sistem masaže, na osnovi katerega so nastale številne poznejše oblike masaže. Skozi energijski sistem (čakre) uravnava ravnovesje življenjske sile in blagodejno deluje na telo in um. Izvajalec ajurvedske masaže skrbno in s premišljenimi gibi sledi energijskim potem in stimulira akupunkturne točke na telesu. Ajurvedska masaža telesa lajša sklepne in mišične bolečine ter krepi in sprošča vezivna tkiva. Z masažo se uspešno odpravljajo bolečine v hrbtenici, križu, ramenih, kolkih ter sprosti mišičje celega telesa. Ajurvedska masaža za sprostitev in izboljšanje počutja Ajurvedska olja pospešijo izločanje strupov iz telesa, podmažejo tkiva in nahranijo mišice, kosti in sklepe. Z izboljšano limfno in krvno cirkulacijo se doseže razstrupljanje in pomlajevanje telesa. Ajurvedska masaža podaljšuje mladostnost, polepša in pomladi kožo ter vrača vitalnost. Masaža spodbudi pretok energije in prinese globoko sprostitev.
Refleksna masaža stopal.
Refleksna masaža stopal je energetska masaža, ki temelji na spoznanju, da se vsak del telesa odziva na natančno določeno točko na stopalih in da se s pritiskanjem na te refleksne točke lahko sprosti in uravnovesi vse telo. Naša stopala izražajo naš odnos do resničnosti, stanje naše koreninske čakre, naše temelje. Kot dvonožna bitja se zemeljske energije dotikamo s stopali in kot drevo s koreninami z zemljo izmenjujemo energijo. Za nemoten pretok energije po telesu je bistvenega pomena dober stik s tlemi. Lahko "trdno stojimo" ali pa "nas zamaje vsak vetrič". Takšne fraze izražajo naše nagonsko razumevanje povezave med stopali in našim občutjem gotovosti, zaupanja in stika z resničnostjo - z zemljo, po kateri hodimo. Energija ''Qi'' se nenehno pretaka skozi kanale ali meridiane v telesu, ki se končujejo v refleksnih točkah na stopalih in dlaneh. Kadar je pretok energije neoviran smo zdravi, kadar ga ovirata napetost ali zastoj zbolimo. Z obdelavo refleksnih točk na stopalih vzpostavljamo uravnotežen pretok energije ''Qi'' skozi celo telo. Refleksno-conska masaža (RCM) je posebna oblika masaže, pri kateri uporabljamo različne tehnike masaže in pritiskov na točno določenem področju stopala za točno določen organ, organski sistem oz. del telesa. Z masažo oz. pritiskom določenega mesta izzovemo odziv organa / organskega sistema, ki tej coni pripada. Z RCM osvobajamo kakršne koli napetosti, bolečine ali druge pomanjkljivosti v določeni coni. Refleksna masaža stopal je tehnika naravnega zdravljenja in sproščanja psihofizičnega telesa, ki vzpodbuja krvni obtok in endokrine žleze.
Klasična ali švedska masaža.
Klasična ali Švedska masaža združuje v sebi grške, kitajske, egipčanske in rimske tehnike masiranja in je osnova higienski, športni in medicinski masaži. Zajema obdelavo (manipulacijo) mehkih delov telesa na področju nog, rok, zgornjega dela prsnega koša, trebuha, hrbta in obraza. Še posebej se jo priporoča fizično in psihično obremenjenim ljudem, športnikom, poslovnežem, ljudem s kroničnimi bolečinami v hrbtu ali drugje. Predstavlja tudi odlično dopolnitev fizični aktivnosti. Pozitivni učinki masaže se kažejo na fizičnem, energetskem in psihološkem nivoju. Tako ugodno vpliva še zlasti na kožo, skeletne mišice, živce, sklepe in obsklepne strukture, obtok krvi in limfe, na prebavila in dihala.
Ročna limfna drenaža.
Ročna limfna drenaža je postopek masaže, pri katerem s posebno tehniko glajenja vplivamo na limfni sistem, ki ima v telesu nalogo odstranjevati presnove. S spodbujanjem limfnega sistema pospešimo odstranjevanje odpadnih snovi iz telesa. Drenažni gibi ponazarjajo oz. posnemajo utripanje limfnih žil. Vse gibe izvajamo nežno in dreniramo vedno v smeri limfnih žil. Osnovni namen limfne drenaže je čiščenje in razstrupljanje telesa, delovanja imunskega sistema ter preventiva ohranjanja zdravja. Pri tem se odplavlja limfa, nasičena z makromolekulami, limfociti in odpadlimi snovmi.
Anticelulitna masaža.
Anticelulitna masaža je odličen tretma za odpravo celulita, izboljšanje tonusa kože ter izboljšanje cirkulacije. Kožo s pilingom pripravimo na boljše sprejemanje aktivnih učinkovin, jo dobro pogladimo in pregnetemo, da jo ogrejemo z anticelulitnim oljem ter z močnejšimi gibi pritiskamo tkivo navzgor in tako pospešimo prekrvavitev.
Masaža za nosečnice.
Masaža za nosečnice je prijetna med nosečnostjo, ko je elastičnost kože zelo pomembna. Z masažo vratni, hrbtni in ledveni del, zelo prijetna pa je tudi masaža trebuha, dlani, nog in stopal preprečimo nastanek strij, ohlapnost kože po porodu, olajšamo bolečine v križu in preprečujemo zastoj limfe v telesu.
Masaža obraza.
 
Masaža obraza, vratu in dekolteja je popolna sprostitev duha z pozitivnimi učinki na kožo. Pospešuje krvni obtok, povečuje prekrvavitev in s tem oskrbo ter nahranitev celic s kisikom ter pospešuje izločanje odpadnih snovi, pomaga pri hitrejši regeneraciji tkiv, zavira nastanek gubic in obraz preplavi s svežino. Pri masaži obraza masiramo več kot devetdest mišic na obrazu in vratu. Točke katere masiramo pri masaži obraza se aktivirajo in spodbujajo pretok energije, sproščajo mišice in  krepijo vezivno tkivo.
 
Masaža hrbta.
Masaža hrbta je globinska masaža, ki se osredotoča na sproščanje in mehčanje mišic hrbta in njihovih narastišč, pospeši prekrvavitev in sprosti velike hrbtne mišice in tudi najgloblje mišice hrbta, ki potekajo vzdolž hrbtenice. Terapevtska masaža hrbta vsebuje različne masažne tehnike, odvisno od predela bolečine v hrbtu, velikosti in globine mišice. Z masažo hrbtnih mišic in njihovih narastišč, odpravimo mišične zatrdline – vozle, ki nastajajo zaradi motenj v lokalni presnovi in dolgotrajnega mišičnega napona oz. mišičnih zatrdlin so statični položaji, prisotni pri dolgotrajnem sedenju ali stanju.

Lokacija in delavni čas I Kontakt

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
O Meni
 
Vrste masaž
 
Cenik
 
Darilni Bon
 
Galerija
 
Informacija
 
Pripomočki
 
Kje smo
 
Kontakt
 
InformacijeVrste MasažCenikGalerija
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Raslinska in eterična olja
 
Osnovno masažno olje
Klasično masažno olje
Olje za fizioterapijo
Olje za Tajsko masažo
Olje za Indonezijsko masažo
Posebno masažno olje
Kolekcija olj za obraz
Olje za aromaterapijo
''Essense'' in ''Sense therapy''
 
''chakra'' eterična olja
''ayurveda'' eterična olja
 
Vsi produkti so 100% NARAVNI

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pripomočki
 
Higienske, čiste brisače in rjuhe
 
Balzam, kreme in olja
- Chamomilla sensitive balzam za noge
- Hamomolls sensitive krema za roke
- Karotin aktivna regenerativna krema za obraz
- Chocomint maska za telo

 

 

 

 

Vste masaž
 
Indonezijska masaža
Tajska masaža
Shiatsu
Tui-Na
Vakumska terapija Protibolečinska masaža
Ayurvedska masaža
Refleksna masaža stopal
Klasična / Švedska masaža
Ročna limfna drenaža
Anticelulitna masaža
Masaža za nosečnice
Masaža obraza
Masaža hrbta

 

 
O meni
Kontakt
Galerija
Kje smo
© 2008 dLani. Vse pravice pridržane.
Uporaba sistema terja soglašanje s pravili uporabe.